24. september 2008

Hovawart, to je nekaj za nas...

...ali kako sta se mojadva odločila, da poskusita z novo pasmo.

Ko je Bella dopolnila 5 let, sta se mojadva odločila, da je čas, da dobi družbo. Bella je namreč vedno težje hodila, saj jo je hudo mučila artroza na vseh sklepih, zato ni več hodila na dolge sprehode. Veliko je preležala na kavču v dnevni sobi in ji je bilo malce dolgčas po pasji družbi. Rečeno-storjeno in že se je pričelo brskanje po internetu z misijo raziskovanja primernih pasem. Moralo je biti nekaj večjega, kosmatega in čim bolj podobnega Belli. Glavni razlog za iskanje nove pasme pa je bilo seveda zdravstveno stanje Belle, ki je žal značilno za velik del te- sicer prekrasne - pasme. Torej - nova pasma mora biti brez vnaprej poznanih, značilnih, genetsko pogojenih, zdravstvenih težav in naj bi imel daljšo življenjsko dobo. Seveda pa tudi vsaj približno tako ljubek karakter, kot ga ima Bella.

Po dolgem pregledovanju opisov na vseh možnih spletnih straneh, se je Bojana vedno večkrat vračala na stran z opisom pasme hovawart. Hmmm, tole je pa zanimivo. Inteligenten, prijazen do otrok in mačk, potrebuje družbo, poleg vsega pa nima zdravstvenih težav in dočaka 13 do 15 let. Igor si je tudi vedno želel psa za dolge sprehode in hojo po hribih. Pa še barve je lahko črno rjave, torej bi bil kot en bernc z napako, hihi. In odločitev je padla. Hovawart, to bi bila odlična družba za našo Bellsiko. Gremo v akcijo!

4 komentarji:

  1. Pozdravljena Nesska!Danes mi je Doc pokazal tvojo internetno stran.Zelo mi je všeč.Na slikah sem videl tudi sebe.Bili smo prava družina.Sedaj odraščamo vsak pri svojem lastniku.Upam, da si bova sedaj večkrat pisala.

    Lep pozdrav!
    Nash

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej, Nash,lepo da si se javil. Ja, bilo nam je fajn pri Novakovih, zdaj nam pa tudi prav nič ne manjka, a ne, nasprotno. Imava srečo, da sva pri tako dobrih lastnikih. V soboto se vidiva na PMP, prav?
    Pozdravček, Nesska

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljena mularija... mama taja tukaj... vem, da ste pridni, pa vendar moram vsak da npreveriti, kako kaj živite... so pametni ti naši gospodarji, da lahko preko tele čudne hiške pogledam, kaj se dogaja z vami in tako lahko vsak dan spremljam moj naraščaj, kako iz dneva v dan raste, se razvija in potem me moji ostali družinski člani čudno gledajo, ko pridem iz sobe z povešenim gobčkom, cvilim in se stiskam k svoji plišasti igrači... če pa vas taaaaakkkkkkoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo zeloooooooooooooooooooooooooooooo pogrešam... čeprav priznam, da ste mi učasih šli že malo na moje skodrane živce, ker ste bili pravi mali vrageci... zdaj pa sem ponosna mama, ker vidim, kako lepe in zapeljive hčere imam in kašni šarmerji in osvajalci so moji sinovi... no, ker pa vsa zasluga za moje potomce ne gre samo meni... bravo ata :D:D:D

    vas pogledam vsak dan, komande pa ne morem več peljati, ker imate zdaj vsak svojo bučko, v kateri točno veste, kaj lahko in kaj ne... ker sem vsa tako naučila in vzgojila... lepi in pridni ste...

    rada vas imam,
    vaša mami taja

    OdgovoriIzbriši
  4. Živjooooo, maaaaami,

    joj, kolk sem vesela, da si se javila. Ja, se trudim bit pridna, tako kot si mi govorila in kot me je učila tvoja družina. A ni fajn, da se lahko takole pogovarjamo...svaka čast ljudem, da so izumili tele škatle.
    Pridi kaj na obisk,
    tvoja Nesska

    OdgovoriIzbriši