16. september 2008

Moja družina

Moja družina je mal šemasta.
No, zame so super in za vse živalice, samo drugim ljudem, ki niso takooo veliki ljubitelji živali, se zdijo mal hecni. Naj vam povem samo en primer: muc Mico, ki je pri hiši že 11 let, uspe občasno na bližnjem travniku ujet kakšno miško.

Enkrat pa mu je uspelo ujet krtka in ga prinesti na domač vrt. Bojana in Teja sta zaslišali cviljenje, stekli na vrt in videli, kako se krtek poskuša vkopati v zemljo in uiti mačkonu. Oni dve pa takoj v akcijo. Medtem ko je Bojana držala Micota, je Teja stekla po cunjo in zvlekla krtka, ki se je krčevito upiral, iz zemlje. "Boooogi krtek, kako je lep" se je slišalo občudovanje, ko sta zagledali, da je ranjen. Hitro jima je začel delovati medicinsko-socialni čut, tako da sta ga namazali z Bivacinom, potem pa ga je Teja odnesla nazaj na travnik. Celo popoldne sem poslušala; booogi krtek, a misliš, da bo preživel?
No, a zdaj veste, kaj mislim?
By Nessa

2 komentarja:

  1. Jaz te pa čisto razumem. Naši dve sta zadnjič na isti način uspeli naši mački iz ust iztrgati ptička, potem sta pa mačko oštevali, da je bilo kaj, da se pač ptičkov ne lovi... Mislim pa, da je ptiček potem preživel, ker ga v travi, kjer sta ga položili, ni bilo več. Mačka pa je bila tisti dan za kazen zaprta v hiši....

    by, Nika

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, mački so pač taki...pa še fajn se jim zdi, ko kaj prinesejo in potem ponosno mijavkajo in hočejo še nagrado...pih, pa kaj še;-)

    OdgovoriIzbriši